5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir benek da, kaliteli bir yangın kapısının daha koca bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve henüz azca tamirat gerektirir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Panik kolu olmalıdır: Evgin çıkış kapıları, ürkü koluna malik olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve zorlamasız bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların müstacel durumlarda emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya gerçek açılması gerekir. Kaldırıma gerçek açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın birçokmasını sağlar.

mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık dokumayor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) asliye amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki tütün, yangın, tül Yangın kapısı istanbul vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu menfi koşulların vesair katlara geçişini karışmak yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan evgin manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse cümle kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Report this wiki page